Varázsbetű Blog

Titkosírás - Meg tudjátok fejteni?

A titkosírás izgalmas játék. A fantázia birodalmába repít, úgy érezhetjük magunkat mintha hadvezérek, kémek lennénk. Meg tudjátok fejteni ezt az izgalmas rejtvényt?

Olvass tovább...


Ingyenes ajándék olvasásfejlesztő szoftver: Varázsbetű Kakukktojás

Az egyik kedvenc játékom a kakukktojás. Izgalmas, mert - persze a játékszabályoktól függően - megmozgatja minden képességünket, ahogy próbáljuk kitalálni, melyik elem a kakukktojás.

Olvass tovább...


Varázsbetű a tévében

A Magyar Televízió Családbarát című műsora készített velünk egy riportot, melyben a diszlexiáról, a mozgásfejlesztés fontosságáról és a játék tanulásban betöltött szerepéről beszélgettünk.

Olvass tovább...


Számolás: a legfontosabbak az erős alapok

Mennyi 8x7? Gyakori, hogy felsős, sőt középiskolás gyerekek erre az egyszerű kérdésre csak hosszas töprengés után, esetleg zsebszámológép használatával tudnak felelni.

Olvass tovább...


Mire emlékszik az iskolából?

Kérem, vegyen velem részt egy kísérletben! A kísérlet célját csak később fedem fel, de annyit előre megígérek, hogy nagyon tanulságos lesz.

Olvass tovább...


Játékötlet: Színező a szövegértésért

Mára ismét egy játékos feladatlapot készítettünk Neked, melynek segítségével gyermeked szövegértését fejlesztheted.

Olvass tovább...


Ne szaladgálj, mert kimelegszel!

Az interneten talál­koztam nemrég az alábbi „bölcsesség­gel”: Gyermekünk első évében arra várunk, hogy megszólaljon és járni kezdjen. Utána nem győzünk könyörögni, hogy üljön le végre, és maradjon csendben. Az óvodákban és az iskolákban a reggeli búcsúzkodáskor rendszeresen hallani gyermeküket figyelmeztető szülőket: Ne szaladgálj, mert kiizzadsz, és megfázol. Ne ugrándozz, mert elesel.

Olvass tovább...


Itt a tavaszi szünet!

Bár még mindenhol vastagon áll a hó, ma elkezdődik a tavaszi szünet. Egy rövid pihenés, és utána itt a bizonyítványosztás előtti utolsó hajrá. Ebben segít mai feladatlapunk.

Olvass tovább...


Három halálos bűn a gyer­mek­ne­ve­lés­ben

Nemrég egy anyuká­val beszélgettem. Kis­fia most lesz hat éves. Első gyerek. Hamar kiderült, hogy az anyukában mennyi a bizonytalanság. Aggódik, hogy mikor tesz jót a gyermekének, mikor árt neki. Nem tudja, vajon az a helyes, ha szigorúan bánik vele, vagy inkább az ha szabadon engedi. Mindenki tanácsokat ad, a nagymamák, a rokonok, a barátnők, az óvónők, a gyerekpszichológus, a tévé. Mindenki jó szándékkal teszi, de ellentmondanak egymásnak, és csak összezavarodik tőlük az ember.

Olvass tovább...


Játékötlet: Kakukktojás

Egy olyan játékkal készültem ma, melyet a gyerekek nagyon szeretnek, mert megmozgatja logikájukat: Ez a kakukktojás.

Olvass tovább...


Kazal Kolos

Az olvasás öröm is lehet!

Azért dolgozunk, hogy egyetlen gyermek se valljon kudarcot az életben olvasási problémái miatt!


Adj egy esélyt gyermekednek!

Rendeld meg a Varázsbetű Programcsaládot most 95.660 Ft helyett

29.700 forintos

áron, és ajándékba kapod

Varázsbetű Szókincstár című, diszlexiásoknak készült angol nyelvtanuló csomagunkat, és Útmutató a Varázsbetű Programcsalád használatához című könyvünket!

Megrendelem

Ajánlatunk a családi megrendelésre érvényes!


Szeretnél értesítést kapni további cikkeinkről?

Iratkozz fel ingyenes blogértesítőnkre, és egy izgalmas szoftvert kapsz ajándékba, melynek segítségével gyermeked olvasási és tanulási képességeit fejlesztheted!

Kérlek, add meg adataid!

Név

E-mail

Adatvédelem: Mi is utáljuk a kéretlen leveleket. Adataid senkinek nem adjuk ki, és bármikor megszüntetheted ingyenes előfizetésed.


Hogyan tehet szert gyermeked pár hónap alatt használható angol nyelvtudásra?

Nincs titok, csak egy egyszerű és hatékony módszer, melynek segítségével bármelyik általános iskolás gyerek pár hónap alatt képessé válik megértetni magát angolul, és ő is megérti, hogy mit mondanak neki

Tudj meg többet >>>


Kazal Kolos
Varázsbetű Fejlesztő Műhely
8230, Balatonfüred, Dózsa Gy. u. 11.
Telefon: +36-87/482-155, Mobil: +36-30/227-06-91
e-mail:iroda@varazsbetu.hu