Varázsbetű Blog

Tudományos kísérletek gyermekeknek

Mint a legtöbb kisgyerek, az én hatéves lányom is nagyon érdeklődik a természettudományok iránt. Megígértem neki, hogy a nyári szünetben kipróbálunk néhány vicces kísérletet.

Olvass tovább...


Olvasásfejlesztés születéstől fogva

Bármilyen meglepően hangzik, az olvasásfejlesztés nem az iskolában, sőt még csak nem is az óvodában kezdődik. Ez persze nem a szorosan vett olvasás, azaz írott jelek hangokká, szavakká és szöveggé alakítása, de olyan tanulási folyamat, mely az olvasáshoz és az íráshoz elengedhetetlen.

Olvass tovább...


Diszlexiás felnőtteket keresünk

A Magyar Tudományos Akadémia felhívása: A Magyar Tudományos Akadémia Kognitív Idegtudományi és Pszichológiai Intézetében zajló vizsgálatsorozathoz kérjük a segítségét.

Olvass tovább...


Hogyan építhetsz erős kapcsolatot gyermekeddel?

Egy tizenéves gyerekkel együtt élni sokszor nagyon nehéz. Ő próbálja a saját határait és jogait bővíteni, új képességekre tesz szert és ezzel együtt új lehetőségeket, új jogokat követel magának, mi szülők pedig próbáljuk irányítani, befolyásolni, és közben megtartani őket. Ez sokszor konfliktusokat, veszekedéseket szül. Ha a szülő rosszul kezeli a helyzetet, akár teljesen megromolhat ilyenkor a kapcsolat, és kölcsönös bizalmatlanság alakulhat ki. De van egy egyszerű, mégis hatásos módszer, melynek segítségével közeli kapcsolatot alakíthatsz ki gyermekeddel.

Olvass tovább...


Mire jók az érzelmek?

Ismeri ezeket a gyerekeknek szóló figyelmeztetéseket? - Ne légy már olyan érzékeny! - Ne engedd, hogy az indulataid elragadjanak! - A nagy gyerekek már nem sírnak! - Nyugodj meg, és gondold végig racionálisan! Szinte biztos, hogy gyerekként Ön is hallotta ezeket, és talán Ön is szokta használni valamelyiket.

Olvass tovább...


Árulkodó jelek - Amiről a test beszél

Előfordult már Veled, hogy mikor gyermekedért mentél az óvodába vagy az iskolába, már első pillantásra tudtad, hogy baj van?

Olvass tovább...


Játékötletek vakációra

Itt a vakáció. A gyerekeknek ilyenkor több idejük van. Jó, ha van a tarsolyunkban néhány játékötlet, melyeket elővehetünk, ha nem akarjuk, hogy gyerekeink egész nap a tévé vagy az internet előtt üljenek. Mára néhány ilyen ötletet gyűjtöttem Önnek össze, melyek mellékesen gyermeke képességeit is fejlesztik.

Olvass tovább...


Ha bukik a gyerek...

Itt a bizonyítványosztás ideje. Sok szülő számára most válik biztossá, véglegessé az, amit már eddig is sejteni lehetett: bukik a gyerek. De mit lehet, és mit kell ilyenkor tenni?

Olvass tovább...


Mindent a gyerekekért

Amikor az állandó időhiánnyal küzdő szülő szembesül azzal, hogy gyermeke sokkal több odafigyelést, törődést igényel, mentegetőzésként gyakran elhangzik a mondat: A gyermekemért dolgozom, éjjel-nappal azért gürizek, hogy mindent megadhassak neki.

Olvass tovább...


A szó elszáll, az írás olvashatatlan

Ahhoz, hogy gyermekünk egyenes vonalat tudjon húzni, rajzolás, színezés közben ne menjen ki a vonalból, hogy szebben, olvashatóbban tudjon írni, a kéz ügyesítésére, a finommozgások fejlesztésére van szükség. Ma megmutatjuk, hogyan...

Olvass tovább...


Kazal Kolos

Az olvasás öröm is lehet!

Azért dolgozunk, hogy egyetlen gyermek se valljon kudarcot az életben olvasási problémái miatt!


Adj egy esélyt gyermekednek!

Rendeld meg a Varázsbetű Programcsaládot most 95.660 Ft helyett

29.700 forintos

áron, és ajándékba kapod

Varázsbetű Szókincstár című, diszlexiásoknak készült angol nyelvtanuló csomagunkat, és Útmutató a Varázsbetű Programcsalád használatához című könyvünket!

Megrendelem

Ajánlatunk a családi megrendelésre érvényes!


Szeretnél értesítést kapni további cikkeinkről?

Iratkozz fel ingyenes blogértesítőnkre, és egy izgalmas szoftvert kapsz ajándékba, melynek segítségével gyermeked olvasási és tanulási képességeit fejlesztheted!

Kérlek, add meg adataid!

Név

E-mail

Adatvédelem: Mi is utáljuk a kéretlen leveleket. Adataid senkinek nem adjuk ki, és bármikor megszüntetheted ingyenes előfizetésed.


Hogyan tehet szert gyermeked pár hónap alatt használható angol nyelvtudásra?

Nincs titok, csak egy egyszerű és hatékony módszer, melynek segítségével bármelyik általános iskolás gyerek pár hónap alatt képessé válik megértetni magát angolul, és ő is megérti, hogy mit mondanak neki

Tudj meg többet >>>


Kazal Kolos
Varázsbetű Fejlesztő Műhely
8230, Balatonfüred, Dózsa Gy. u. 11.
Telefon: +36-87/482-155, Mobil: +36-30/227-06-91
e-mail:iroda@varazsbetu.hu