Varázsbetű Blog

Kakukktojás - játék a formamegkülönböztető képesség fejlesztésére

A diszlexiások számára gyakran gondot okoz, hogy megkülönböztessék egymástól a betűket. Mára egy formafelismerést fejlesztő játékot készítettünk gyermekednek. A Kakukktojás játékban azt az alakzatot kell megkeresni, amelyik eltér a többitől.

Olvass tovább...


Ügyesebb kéz - szebb írás

A kéz az egyik legösszetettebb szerkezet az emberi testben. Rengeteg apró izom található benne, ezek összehangolt munkája szükséges ahhoz, hogy ujjainkat megmozdítsuk, hogy tudjunk fogni, szorítani, simogatni.

Olvass tovább...


Szó-doku - Játék a betűkkel

Az olvasás sebességének fokozására az egyik lehetőség az, ha fejlesztjük gyermekünk formafelismerési képességét. Ma ennek a képességnek a fejlesztésére készítettünk egy játékot gyermekének.

Olvass tovább...


Egy falat 'b', egy korty 'd'

Diszlexiás gyerekekkel végzett kutatások azt mutatják, hogy az olvasási nehézséggel küzdő gyerekek akkor tanulnak a legkönnyebben, ha a tanítás során a lehető legtöbb érzékszervet igénybe vesszük. De mit is jelent ez pontosan?

Olvass tovább...


Százlábú - társasjáték a tájékozódási képesség fejlesztésére

Érdekes kétszemélyes nyomtatható játék, mely fejleszti gyermeked tájékozódási képességét, logikáját, és figyelmét.

Olvass tovább...


5 tény a diszlexiáról, amit mindenképp tudni kell

Öt tény az olvasási zavarokról, melyet minden szülőnek tudnia kell, akinek a gyermeke olvasni tanul.

Olvass tovább...


Azonosság-kereső - Ingyenes játék a formaismeret fejlesztésére

Az olvasás az emberi agy egyik legösszetettebb tevékenysége. A betűk apró jelek, melyek egy-egy beszédhangot jelölnek. Amikor olvasunk, fel kell ismernünk a jelet, és elő kell keresnünk emlékezetünkből, hogy az adott jelhez milyen hang tartozik. A diszlexia pont ezt a képességet zavarja.

Olvass tovább...


Mire jó a lufi?

Valószínűleg Te is észrevetted már magadon, hogy figyelmed hullámzik, amikor szellemi koncentrálást igénylő munkát végzel. Van, amikor teljes figyelmed a munkádra tudod fordítani, máskor pedig el-elkalandoznak a gondolataid, szinte kényszerítened kell magad, hogy a feladatodra koncentrálj. Ugyanígy van ez a gyerekekkel is.

Olvass tovább...


Csoportos játékok a hosszú hétvégére

Ha szünet, akkor pihenés. Ha pihenés, akkor tévé. NEEEM! Ne engedje, hogy gyermeke egész nap a tévé vagy a számítógép előtt üljön!

Olvass tovább...


Hogy mondjam el neki? Gyerekeknek a halálról

Talán a legszomorúbb esemény, ami egy ember, egy család életében bekövetkezhet, az egy szeretett hozzátartozó halála. Ez megrázó esemény, amit sokszor a felnőttek is nehezen tudnak feldolgozni. De mi a helyzet a gyerekekkel? Mit lehet elmondani nekik?

Olvass tovább...


Kazal Kolos

Az olvasás öröm is lehet!

Azért dolgozunk, hogy egyetlen gyermek se valljon kudarcot az életben olvasási problémái miatt!


Adj egy esélyt gyermekednek!

Rendeld meg a Varázsbetű Programcsaládot most 95.660 Ft helyett

29.700 forintos

áron, és ajándékba kapod

Varázsbetű Szókincstár című, diszlexiásoknak készült angol nyelvtanuló csomagunkat, és Útmutató a Varázsbetű Programcsalád használatához című könyvünket!

Megrendelem

Ajánlatunk a családi megrendelésre érvényes!


Szeretnél értesítést kapni további cikkeinkről?

Iratkozz fel ingyenes blogértesítőnkre, és egy izgalmas szoftvert kapsz ajándékba, melynek segítségével gyermeked olvasási és tanulási képességeit fejlesztheted!

Kérlek, add meg adataid!

Név

E-mail

Adatvédelem: Mi is utáljuk a kéretlen leveleket. Adataid senkinek nem adjuk ki, és bármikor megszüntetheted ingyenes előfizetésed.


Hogyan tehet szert gyermeked pár hónap alatt használható angol nyelvtudásra?

Nincs titok, csak egy egyszerű és hatékony módszer, melynek segítségével bármelyik általános iskolás gyerek pár hónap alatt képessé válik megértetni magát angolul, és ő is megérti, hogy mit mondanak neki

Tudj meg többet >>>


Kazal Kolos
Varázsbetű Fejlesztő Műhely
8230, Balatonfüred, Dózsa Gy. u. 11.
Telefon: +36-87/482-155, Mobil: +36-30/227-06-91
e-mail:iroda@varazsbetu.hu