Varázsbetű Blog

Miért kudarc olyan sok gyerek számára az általános iskolai nyelvtanulás? És mit tehetünk ellene?

A szülők véleménye és a felmérések egyaránt igazolják: Magyarországon az általános iskolai nyelvtanítás kudarc. A gyerekek többsége nem tud a tanult idegen nyelven kommunikálni. Van megoldás?

Olvass tovább...


Játékos beszédfejlesztés

A mondókák - amellett, hogy segítségükkel bővül gyermeked szókincse - a ritmusérzékét is fejlesztik, ami hozzájárul, hogy gyermeked megérezze a szótagok és szavak határait, így javítja a helyesírást is. Lássunk ma néhány kedves gyermekmondókát, amelyek játékosan kedvet csinálnak a beszédhez, fejlesztik a figyelmet, a mozgást, a ritmusérzéket! Néhányukat énekelni is lehet - ezek a zenei hallás fejlesztéséhez is hozzájárulnak!

Olvass tovább...


Három ok, miért jó, ha gyermeked gyurmázik…

A gyurma az egyik legegyszerűbb játék, számtalan különféle formában létezik. Van olcsó és drága, de ártól függetlenül fejlesztő hatása vitathatatlan.

Olvass tovább...


Nem lusta!

Te sem vagy elégedett gyermeked iskolai eredményeivel? Gondoltál már rá, hogy nem a lustaság vagy a fegyelmezetlenség okozza a gyengébb eredményeket, hanem az, hogy rosszabbul olvas, mint az osztálytársai?

Olvass tovább...


Mi lesz a kitűnők sorsa?

Vajon felnőve mi lesz a kitűnő tanulók sorsa? Minden szülő azt szeretné, hogy gyermeke osztályelső legyen. Azt mondják, tanulj keményen, és sikeres leszel. És ami azt illeti, gyakran igazuk is van. De nem mindig.

Olvass tovább...


Kommunikáljunk jobban!

Hamarosan itt a hétvége, amikor talán Neked is kicsit több szabadidőd lesz. Több idő jut a beszélgetésre, ez pedig remek alkalom gyermeked kommunikációs képességének megfigyelésére.

Olvass tovább...


Öt mondat, amivel ártasz gyermekednek

Mikor gyermekeddel az olvasási, tanulási problémáiról beszélgettek, akkor sajnos sokszor még a legjobb szándékú megjegyzés káros is lehet, mely elkedvetleníti gyermekedet, és melytől butának, alkalmatlannak érzi magát. Ma arról olvashatsz, hogy melyek az ártalmas mondatok, és hogy mit mondhatsz helyettük.

Olvass tovább...


Játékötletek szókincsfejlesztéshez

Könnyű belátni, miért fontos a szókincs bővítése: minél kevesebb a szövegben az ismeretlen szó, annál könnyebb azt elolvasni, és megérteni a tartalmát. Ma szókincsbővítő játékokból állítottam össze egy csokorra valót.

Olvass tovább...


Itt a vakáció - Ötletek a nyári unalom ellen

A nyári szünet nagy változás a gyerekek életében, melyet sokszor nem tudnak jól kezelni. Ilyenkor, az első napokban sok szülő szembesül azzal, hogy gyermeke unatkozik, nem tudja lefoglalni magát. Mai cikkünkben olyan ötleteket olvashatsz, melyek segítségével izgalmasabbá teheted gyermeked nyarát!

Olvass tovább...


Gyerekek, akik belülről ragyognak

Vannak gyerekek, akik különböznek a többiektől, akiknek tehetsége csendesen fénylik, parázslik, és akiket szinte senki sem vesz észre. Mi lesz velük? Hogyan őrizhetjük meg az ő fényüket?

Olvass tovább...


Érdekes cikkek a blogról

[legnepszerubb]

Kazal Kolos

Az olvasás öröm is lehet!

Azért dolgozunk, hogy egyetlen gyermek se valljon kudarcot az életben olvasási problémái miatt!


Adj egy esélyt gyermekednek!

Rendeld meg a Varázsbetű Programcsaládot most 95.660 Ft helyett

29.700 forintos

áron, és ajándékba kapod

Varázsbetű Szókincstár című, diszlexiásoknak készült angol nyelvtanuló csomagunkat, és Útmutató a Varázsbetű Programcsalád használatához című könyvünket!

Megrendelem

Ajánlatunk a családi megrendelésre érvényes!


Szeretnél értesítést kapni további cikkeinkről?

Iratkozz fel ingyenes blogértesítőnkre, és egy izgalmas szoftvert kapsz ajándékba, melynek segítségével gyermeked olvasási és tanulási képességeit fejlesztheted!

Kérlek, add meg adataid!

Név

E-mail

Adatvédelem: Mi is utáljuk a kéretlen leveleket. Adataid senkinek nem adjuk ki, és bármikor megszüntetheted ingyenes előfizetésed.


Kazal Kolos
Varázsbetű Fejlesztő Műhely
8230, Balatonfüred, Dózsa Gy. u. 11.
Telefon: +36-87/482-155, Mobil: +36-30/227-06-91
e-mail:iroda@varazsbetu.hu