Varázsbetű Blog

Mit tehetünk, ha diszlexiás gyermekünk vért izzad az idegen nyelv elsajátítása közben?

Mivel a diszlexiás gyerekeknek általában gyenge a rövidtávú memóriája, az emlékezetfejlesztő módszerek segíthetik az idegen nyelv szókincsének, nyelvtanának és a szavak kiejtésének elsajátítását.

Olvass tovább...


Játékos feladatlap angoltanuláshoz

Játék-, és feladatötletek az angol nyelv játékos gyakorlásához

Olvass tovább...


A játék mindig jó megoldás

Az angol nyelvtanulás során nagyon fontos a játékosság. A gyerekek lételeme a játék, játék közben sokkal többet jegyeznek meg, mintha leültetnénk őket tanulni. De hogyan?

Olvass tovább...


Hogy szerezte meg Bálint a nyelvvizsgát?

Bálintnak kisiskolás kora óta gondot okozott a nyelvtanulás. Most végre le tudta tenni a nyelvvizsgát, így megkapta a diplomáját. Hogy sikerült neki?

Olvass tovább...


Nyelvtanulás diszlexiával

Szinte egyetlen iskola sem nyújt személyre szabott segítséget a nyelvtanulás során a diszlexiás és tanulási problémával küzdő gyerekeknek. Mit tehetsz, ha gyermeked számára gondot okoz a nyelvtanulás? Hogyan segíthetsz neki problémái leküzdésében?

Olvass tovább...


Miért kudarc olyan sok gyerek számára az általános iskolai nyelvtanulás? És mit tehetünk ellene?

A szülők véleménye és a felmérések egyaránt igazolják: Magyarországon az általános iskolai nyelvtanítás kudarc. A gyerekek többsége nem tud a tanult idegen nyelven kommunikálni. Van megoldás?

Olvass tovább...


Játékos beszédfejlesztés

A mondókák - amellett, hogy segítségükkel bővül gyermeked szókincse - a ritmusérzékét is fejlesztik, ami hozzájárul, hogy gyermeked megérezze a szótagok és szavak határait, így javítja a helyesírást is. Lássunk ma néhány kedves gyermekmondókát, amelyek játékosan kedvet csinálnak a beszédhez, fejlesztik a figyelmet, a mozgást, a ritmusérzéket! Néhányukat énekelni is lehet - ezek a zenei hallás fejlesztéséhez is hozzájárulnak!

Olvass tovább...


Három ok, miért jó, ha gyermeked gyurmázik…

A gyurma az egyik legegyszerűbb játék, számtalan különféle formában létezik. Van olcsó és drága, de ártól függetlenül fejlesztő hatása vitathatatlan.

Olvass tovább...


Nem lusta!

Te sem vagy elégedett gyermeked iskolai eredményeivel? Gondoltál már rá, hogy nem a lustaság vagy a fegyelmezetlenség okozza a gyengébb eredményeket, hanem az, hogy rosszabbul olvas, mint az osztálytársai?

Olvass tovább...


Mi lesz a kitűnők sorsa?

Vajon felnőve mi lesz a kitűnő tanulók sorsa? Minden szülő azt szeretné, hogy gyermeke osztályelső legyen. Azt mondják, tanulj keményen, és sikeres leszel. És ami azt illeti, gyakran igazuk is van. De nem mindig.

Olvass tovább...


Kazal Kolos

Az olvasás öröm is lehet!

Azért dolgozunk, hogy egyetlen gyermek se valljon kudarcot az életben olvasási problémái miatt!


Adj egy esélyt gyermekednek!

Rendeld meg a Varázsbetű Programcsaládot most 95.660 Ft helyett

29.700 forintos

áron, és ajándékba kapod

Varázsbetű Szókincstár című, diszlexiásoknak készült angol nyelvtanuló csomagunkat, és Útmutató a Varázsbetű Programcsalád használatához című könyvünket!

Megrendelem

Ajánlatunk a családi megrendelésre érvényes!


Szeretnél értesítést kapni további cikkeinkről?

Iratkozz fel ingyenes blogértesítőnkre, és egy izgalmas szoftvert kapsz ajándékba, melynek segítségével gyermeked olvasási és tanulási képességeit fejlesztheted!

Kérlek, add meg adataid!

Név

E-mail

Adatvédelem: Mi is utáljuk a kéretlen leveleket. Adataid senkinek nem adjuk ki, és bármikor megszüntetheted ingyenes előfizetésed.


Hogyan tehet szert gyermeked pár hónap alatt használható angol nyelvtudásra?

Nincs titok, csak egy egyszerű és hatékony módszer, melynek segítségével bármelyik általános iskolás gyerek pár hónap alatt képessé válik megértetni magát angolul, és ő is megérti, hogy mit mondanak neki

Tudj meg többet >>>


Kazal Kolos
Varázsbetű Fejlesztő Műhely
8230, Balatonfüred, Dózsa Gy. u. 11.
Telefon: +36-87/482-155, Mobil: +36-30/227-06-91
e-mail:iroda@varazsbetu.hu