Varázsbetű Blog

Kommunikáljunk jobban!

Hamarosan itt a hétvége, amikor talán Neked is kicsit több szabadidőd lesz. Több idő jut a beszélgetésre, ez pedig remek alkalom gyermeked kommunikációs képességének megfigyelésére.

Olvass tovább...


Öt mondat, amivel ártasz gyermekednek

Mikor gyermekeddel az olvasási, tanulási problémáiról beszélgettek, akkor sajnos sokszor még a legjobb szándékú megjegyzés káros is lehet, mely elkedvetleníti gyermekedet, és melytől butának, alkalmatlannak érzi magát. Ma arról olvashatsz, hogy melyek az ártalmas mondatok, és hogy mit mondhatsz helyettük.

Olvass tovább...


Játékötletek szókincsfejlesztéshez

Könnyű belátni, miért fontos a szókincs bővítése: minél kevesebb a szövegben az ismeretlen szó, annál könnyebb azt elolvasni, és megérteni a tartalmát. Ma szókincsbővítő játékokból állítottam össze egy csokorra valót.

Olvass tovább...


Itt a vakáció - Ötletek a nyári unalom ellen

A nyári szünet nagy változás a gyerekek életében, melyet sokszor nem tudnak jól kezelni. Ilyenkor, az első napokban sok szülő szembesül azzal, hogy gyermeke unatkozik, nem tudja lefoglalni magát. Mai cikkünkben olyan ötleteket olvashatsz, melyek segítségével izgalmasabbá teheted gyermeked nyarát!

Olvass tovább...


Gyerekek, akik belülről ragyognak

Vannak gyerekek, akik különböznek a többiektől, akiknek tehetsége csendesen fénylik, parázslik, és akiket szinte senki sem vesz észre. Mi lesz velük? Hogyan őrizhetjük meg az ő fényüket?

Olvass tovább...


Öt ötlet a játékos betűtanulásra

A betűtanulás sokszor fárasztó tevékenység, amit a gyerekek gyakran unalmasnak tartanak. Ráadásul az írás során olyan összetett finommozgásokra van szükség, amire sok gyermek még nem képes. Éppen ezért minden lehetőséget meg kell ragadnunk arra, hogy játékos formában gyakoroljuk a betűket. Ma erre adok pár ötletet.

Olvass tovább...


Gyermeked fizeti meg a diszlexia árát

Sokkal több gyermek küzd diszlexiával, mint gondolnánk. A szakértők szerint a gyerekek körülbelül 10-12%-a küzd a diszlexia valamely formájával, de nem mindenkinél fedezik fel a problémát. Ők némán szenvednek. Vajon mi lesz velük?

Olvass tovább...


Hogyan érheted el, hogy gyermeked megszeresse a tanulást?

Létezik egy meglepően egyszerű módszer arra, hogy gyermeked megszeresse a tanulást. Három egyszerű lépés.

Olvass tovább...


Hogyan legyek jó szülő?

Szülőnek lenni életünk egyik legfontosabb szerepe. Éppen ezért mindig ott bujkál bennünk a kérdés: "Jó szülő vagyok? Hogyan lehetnék még jobb szülő?"

Olvass tovább...


Benedek Elek - Kisokoska

Elmesélted már gyermekednek Kisokoska történetét? Ez az okos fiú egyszer valami szépet álmodott, de még az édesanyjának sem árulta el az álmot. Ma Benedek Elek Kisokoska című meséjét hallgathatod meg.

Olvass tovább...


Kazal Kolos

Az olvasás öröm is lehet!

Azért dolgozunk, hogy egyetlen gyermek se valljon kudarcot az életben olvasási problémái miatt!


Adj egy esélyt gyermekednek!

Rendeld meg a Varázsbetű Programcsaládot most 95.660 Ft helyett

29.700 forintos

áron, és ajándékba kapod

Varázsbetű Szókincstár című, diszlexiásoknak készült angol nyelvtanuló csomagunkat, és Útmutató a Varázsbetű Programcsalád használatához című könyvünket!

Megrendelem

Ajánlatunk a családi megrendelésre érvényes!


Szeretnél értesítést kapni további cikkeinkről?

Iratkozz fel ingyenes blogértesítőnkre, és egy izgalmas szoftvert kapsz ajándékba, melynek segítségével gyermeked olvasási és tanulási képességeit fejlesztheted!

Kérlek, add meg adataid!

Név

E-mail

Adatvédelem: Mi is utáljuk a kéretlen leveleket. Adataid senkinek nem adjuk ki, és bármikor megszüntetheted ingyenes előfizetésed.


Hogyan tehet szert gyermeked pár hónap alatt használható angol nyelvtudásra?

Nincs titok, csak egy egyszerű és hatékony módszer, melynek segítségével bármelyik általános iskolás gyerek pár hónap alatt képessé válik megértetni magát angolul, és ő is megérti, hogy mit mondanak neki

Tudj meg többet >>>


Kazal Kolos
Varázsbetű Fejlesztő Műhely
8230, Balatonfüred, Dózsa Gy. u. 11.
Telefon: +36-87/482-155, Mobil: +36-30/227-06-91
e-mail:iroda@varazsbetu.hu