Varázsbetű Blog

A tehetség az örömből fakad

Meggyőződésem, hogy minden gyermek tehetséges valamiben. A szülő és a pedagógus feladata, hogy felfedezze a gyerek képességeit. De hol van a képességfejlesztés határa? Meddig hasznos a tehetséggondozás, és honnan ártunk már gyermekünknek?

Olvass tovább...


Tanuljunk érzelmeket! Játékötletek

Kapcsolatainkban nagyon fontos, hogy felismerjük a másik ember érzelmeit. Ez a fajta "gondolatolvasás" segít hozzá, hogy beleéljük magunkat a másik helyzetébe, hogy segítséget, támogatást, megértő figyelmet tudjunk neki nyújtani. Mára olyan szituációs játékokat gyűjtöttem össze, melyek hozzásegítenek az érzelmek felismeréséhez, átéléséhez.

Olvass tovább...


Imádom az iskolát!

Ha gyermeked most megy iskolába, akkor nagyon fontos, hogy pozitív kép alakuljon ki benne, hogy ne féljen tőle, hanem várja az iskolakezdést. Ma arról olvashatsz, hogy hogyan segíthetsz gyermekednek az iskolakezdésre való felkészülésben.

Olvass tovább...


Adj Isten egészségére! - Hangos mese

Emlékszel még arra a mesére, amelyikben a juhász nem akar jó egészséget kívánni a királynak? Mára ezt a mesét készítettük el Neked és gyermekednek hangos formában.

Olvass tovább...


Tíz ötlet gyermeked olvasási képességének fejlesztéséhez

Gyermeked iskolai tanulmányai alatt, minden tanulás során az olvasás a legfontosabb új képesség, melyet el kell sajátítani, hiszen ez minden más ismeretszerzés alapja. Ma az olvasási képesség fejlesztéséhez kapsz ötleteket.

Olvass tovább...


Az írás megmarad?

A diszlexiás gyerekek számára a legnagyobb szenvedést az írás elsajátítása okozza. Egyaránt problémát jelent a betűformálás és a helyesírás is. Ma gyermeked írási képességének fejlesztéséhez kapsz ötleteket!

Olvass tovább...


Hamiskodás

Tudunk vajon még igazat mondani? Vagy hazugságra, önmaga és környezete becsapására tanítjuk a gyerekeket? Lehetünk őszinték legalább önmagukhoz?

Olvass tovább...


Gyermekednek van vesztegetnivaló ideje? - Segítség! Most!

A Te gyermeked is olvasási problémákkal küzd? A diszlexia nem egyedi probléma, sokan küzdenek ezzel a problémával. Nem a Te hibád, ha gyermeked diszlexiás, nem Te vagy a felelős! Ne keresd, mit rontottál el, ne kutasd, ki a hibás! Ezzel csak időt veszítesz! Ma arról olvashatsz, hogy hogyan segíthetsz gyermekednek!

Olvass tovább...


Amikor feltámad a szél… - A számolási zavar figyelmeztető jelei

A diszkalkulia - azaz a számolási zavar - rengeteg gyerek életét keseríti meg. Jó, ha Te is tisztában vagy a figyelmeztető jelekkel, hiszen a korai felismerés segítségével rengeteg szenvedést spórolhatsz meg gyermekednek.

Olvass tovább...


Barkochba

Ma egy közismert, hasznos és szórakoztató játékot írok le némi változtatással. Gyermekkorunk kedvelt játéka volt, talán az egyik legegyszerűbb játék, hiszen bárhol bármikor elővehettük, nem kellett hozzá semmilyen kellék, csak két játékos kedvű fél.

Olvass tovább...


Érdekes cikkek a blogról

[legnepszerubb]

Kazal Kolos

Az olvasás öröm is lehet!

Azért dolgozunk, hogy egyetlen gyermek se valljon kudarcot az életben olvasási problémái miatt!


Adj egy esélyt gyermekednek!

Rendeld meg a Varázsbetű Programcsaládot most 95.660 Ft helyett

29.700 forintos

áron, és ajándékba kapod

Varázsbetű Szókincstár című, diszlexiásoknak készült angol nyelvtanuló csomagunkat, és Útmutató a Varázsbetű Programcsalád használatához című könyvünket!

Megrendelem

Ajánlatunk a családi megrendelésre érvényes!


Szeretnél értesítést kapni további cikkeinkről?

Iratkozz fel ingyenes blogértesítőnkre, és egy izgalmas szoftvert kapsz ajándékba, melynek segítségével gyermeked olvasási és tanulási képességeit fejlesztheted!

Kérlek, add meg adataid!

Név

E-mail

Adatvédelem: Mi is utáljuk a kéretlen leveleket. Adataid senkinek nem adjuk ki, és bármikor megszüntetheted ingyenes előfizetésed.


Kazal Kolos
Varázsbetű Fejlesztő Műhely
8230, Balatonfüred, Dózsa Gy. u. 11.
Telefon: +36-87/482-155, Mobil: +36-30/227-06-91
e-mail:iroda@varazsbetu.hu