Varázsbetű Blog

Zöld toll - Egy meglepő módszer a gyerekek önbizalmának fejlesztésére

Iskolai emlékeim közül az egyik legnyomasztóbb a piros javításoktól hemzsegő fogalmazásfüzet. Egy orosz pszichológus új, a gyerekek önbizalmát erősítő módszert fejlesztett ki.

Olvass tovább...


Így ismerheted fel a diszlexiát!

Bár azt hihetnénk, hogy az olvasási zavar hamar felismerhető, de ez nem mindig igaz. A legtöbb diszlexiás gyermek szégyenkezik nehézségei miatt, és rejtegeti problémáit. Éppen ezért a nyilvánvaló olvasási hibákon túl más jelekre is érdemes odafigyelni.

Olvass tovább...


Milyen lenne diszlexiásnak lenni?

Képzeld csak el egy pillanatra, hogy nem tudsz úszni. Vagy talán tudsz úszni, de a tudásod csupán arra elég, hogy két-három percig megmentsen a víz alá merüléstől és a fulladástól. Vagy talán tudsz úszni, de ez felemészti minden energiádat, igénybe veszi minden egyes izomrostodat, minden egyes sejtedet, és amikor kiszállsz a vízből, szinte mozdulni sem tudsz.

Olvass tovább...


Amit tudnod kell magadról - Egy anya levele diszlexiás gyermekéhez

Szia Kicsim! Ma megint rosszkedvűen jöttél haza. Nem mondtál semmit, de tudom, valaki megint bántott. Nézlek, és csodálkozom, hogy mások miért nem olyannak látnak Téged, amilyennek én.

Olvass tovább...


A sorrendiség képessége

- Vedd elő a tankönyvedet, és nyisd ki a 17. oldalon. Az itt található 3-as feladatot oldd meg a munkafüzet 12. oldalán található képek segítségével! Még többszöri elolvasás után is igencsak koncentrálnunk kell, hogy mit kell először elővenni, hol is kell kinyitni, és ott melyik feladat is vár megoldásra.

Olvass tovább...


Lásd másképp a diszlexiát!

Egy rövid videó a diszlexiáról, mely segít megérteni, hogy miben mások a diszlexiások, milyen képességekkel rendelkeznek, hogyan gondolkodnak, tanulnak és dolgoznak.

Olvass tovább...


Depressziós-e diszlexiás gyermeked?

A diszlexiás gyerekek gyakran érzik magukat kirekesztettnek, megalázottnak,sokszor rosszkedvűek és kishitűek. Ma arról olvashatsz, hogy hogyan segíthetsz depressziós gyermekednek.

Olvass tovább...


Új eredmények a diszlexia okainak kutatásában

Két, nemrégiben megjelent tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy a diszlexiások agyi plaszticitása (formálhatósága, változásra való képessége) alacsonyabb, mint azoké, akik nem küzdenek olvasási problémákkal. A felfedezés új kezelési módszereket eredményezhet.

Olvass tovább...


Beszélgetés - az egyik leghatásosabb fejlesztő gyakorlat

A napi rohanás után előfordul, hogy nincs türelmünk gyermekünkkel foglalkozni. Egyszerűbbnek látszik, ha veszünk neki a szobájába egy televíziót, vagy egy számítógépet, hiszen amíg azzal foglalkozik, addig sem bennünket nyaggat. Ez a hozzáállás azonban az iskolás évek alatt meg is bosszulhatja magát.

Olvass tovább...


Minek az a szemüveg?!

Minek az a szemüveg? Vedd le azonnal! Ez igazságtalan előnyt ad Neked azokkal szemben, akik nem szemüvegesek. Ráadásul túlságosan hozzá fogsz szokni, és így szemüveg nélkül nem tudsz majd semmit megcsinálni!

Olvass tovább...


Kazal Kolos

Az olvasás öröm is lehet!

Azért dolgozunk, hogy egyetlen gyermek se valljon kudarcot az életben olvasási problémái miatt!


Adj egy esélyt gyermekednek!

Rendeld meg a Varázsbetű Programcsaládot most 95.660 Ft helyett

29.700 forintos

áron, és ajándékba kapod

Varázsbetű Szókincstár című, diszlexiásoknak készült angol nyelvtanuló csomagunkat, és Útmutató a Varázsbetű Programcsalád használatához című könyvünket!

Megrendelem

Ajánlatunk a családi megrendelésre érvényes!


Szeretnél értesítést kapni további cikkeinkről?

Iratkozz fel ingyenes blogértesítőnkre, és egy izgalmas szoftvert kapsz ajándékba, melynek segítségével gyermeked olvasási és tanulási képességeit fejlesztheted!

Kérlek, add meg adataid!

Név

E-mail

Adatvédelem: Mi is utáljuk a kéretlen leveleket. Adataid senkinek nem adjuk ki, és bármikor megszüntetheted ingyenes előfizetésed.


Hogyan tehet szert gyermeked pár hónap alatt használható angol nyelvtudásra?

Nincs titok, csak egy egyszerű és hatékony módszer, melynek segítségével bármelyik általános iskolás gyerek pár hónap alatt képessé válik megértetni magát angolul, és ő is megérti, hogy mit mondanak neki

Tudj meg többet >>>


Kazal Kolos
Varázsbetű Fejlesztő Műhely
8230, Balatonfüred, Dózsa Gy. u. 11.
Telefon: +36-87/482-155, Mobil: +36-30/227-06-91
e-mail:iroda@varazsbetu.hu